Zaterdag 21 September 2019 van 09.00 tot 12.00 geopend. Vanaf 12.00 gesloten!

De landbouw quad: ideaal voor grootgrondbezitters, boeren, boswachters en anderen die grote stukken grond moeten bewerken of controleren. U heeft misschien wel gemerkt dat er de laatste jaren veel toepassingen of accessoires beschikbaar komen voor quads, om ze maximaal in te zetten voor het werk in de landbouw sector. Maar wat kunt u er mee?

Dat gaan we u uitleggen. Een quad wordt namelijk niet meer uitsluitend gebruikt voor plezier maar kan zeker van pas komen op het platteland: hij is snel, behendig, kan elk terrein aan (zowel in de modderige weilanden, in het bos als op de openbare weg), is compact en licht van gewicht. Op deze manier brengt u minimale schade toe aan het land.

Op deze pagina vindt u alle informatie over landbouwquads die u nodig heeft om een besluit te vormen. Wij werken er bovendien veel mee: 80% van onze klanten is landbouw gerelateerd. Kuijers Quads is daarom gespecialiseerd in het inzetten van quads als landbouwvoertuig.

Kom direct langs in onze winkel! >>

landbouw quad met accessoires

Voordelen en Toepassingen van een Quad in de Landbouw

Er zijn vele redenen waarom een quad als landbouwvoertuig gebruikt kan worden. Ten eerste ziet u zelf ook dat het werk steeds sneller en makkelijker gedaan moet worden wanneer de oppervlaktes groter worden. Men kan niet alles meer met de hand doen en zoekt naar slimme oplossingen: de afstanden zijn op een bepaald punt ook niet meer te belopen. Een quad sluit hier naadloos bij aan, hierdoor bent u onder andere mobieler en sneller. Het voertuig kan alle uitdagingen aan en ondersteunt u in uw dagelijkse werk.

Voordelen van een landbouwquad:

  • Snel te verplaatsen
  • Vervoer voor de senior agrariër (en natuurlijk de junior!)
  • Gemakkelijk hekwerk en afrastering plaatsen
  • Vee binnenhalen gaat sneller
  • Gemakkelijk schapen bij elkaar houden
  • Snel onkruid bestrijden met een onkruidspuit

haspelsysteem landbouwquad

Wanneer u er een aanschaft, zult u hem binnen de kortste keren niet meer kunnen missen. Wij hebben zelfs nog nooit een landbouw quad hoeven terugkopen omdat deze niet gebruikt wordt. Het voertuig is (in vergelijking met andere landbouwmachines) laag in kosten en zal u zeer veel tijdswinst opleveren. Ook is een quad voor de landbouw ideaal wanneer u minder goed ter been bent. Zo bent u toch in een mum van tijd op locatie.

Daarnaast laat u bij ons ook het onderhoud uitvoeren door gespecialiseerde monteurs. Wij kennen de onderhoudshistorie van het voertuig en hebben altijd een ruime voorraad en groot assortiment nieuwe en gebruikte landbouw quads.

landbouw quad met haspelsysteem

Waarom komt u bij Kuijers Quads?

Simpel: Kuijers Quads is dé specialist op het gebied van landbouw quads. Wij hebben zeer veel ervaring in het ombouwen van een quad naar de specifieke wens van de klant. Zo is uw landbouwvoertuig altijd toegespitst op uw persoonlijke situatie. Gaat u met uw kind het land op? Dan kunt u bij ons terecht voor een kinderquad. Kom langs en bekijk alle verschillende modellen!

Ook vindt u bij ons veel accessoires, zoals onkruidspuiten met spuitboom, bagagemanden en quad aanhangers van diverse merken zoals Kolpin, Moose en Rappa. Bekijk ons uitgebreide assortiment onderdelen en banden of vraag het uw specialist.

landbouwquad met haspel

Ook verkopen wij als een van de weinigen in Nederland haspelsystemen, ideaal voor het uitzetten van (tijdelijke) afrasteringen. Bekijk onderstaande foto’s om ideeën op te doen of neem contact met ons op!

Landbouwquad kopen? Bel Ons!

Kuijers Quads locatie kaart

Diverse Landbouwquad modellen

Wij bieden landbouw quads te koop aan vanaf 250cc. Dit model is van het type Suzuki Ozark, een ideaal apparaat voor de landbouwsector. Wanneer u echter meer vermogen nodig heeft, is het verstandig om te kiezen voor een Suzuki Kingquad of een Yamaha Grizzly. Ideaal is natuurlijk de 4×4 (vierwielaandrijving) om niet in de modder vast te blijven staan met uw landbouwvoertuig.

Dit zijn de gangbare modellen landbouwquads die uit voorraad leverbaar zijn. Wil u liever accessoires toevoegen aan een ander model, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Yamaha Grizzly met accessoires

Alle modellen op een rij:

*IRS-betekenis: independent rear suspension oftewel: onafhankelijke wielophanging achter.  
*EPS-betekenis: electric power steering oftewel: stuurbekrachtiging

Meer benamingen nodig? Een landbouw quad wordt ook wel een utility quad genoemd. Meer informatie vind je op de achterliggende pagina!

Suzuki KingQuad met accessoires

Andere Toepassingen

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u de agri quad nergens anders voor kunt gebruiken! Ook boswachters, veehouderijen en waterschappen is een utility quad echt een uitvinding. Wanneer er sneeuw geruimd moet worden van het erf, koppelt u een sneeuwschuiver aan. U kunt hem ook gebruiken als grasmaaier, om de onkruidbestrijding van de tuin te regelen en om snel van A naar B te komen in een off-road terrein. Een quad is een all-round voertuig, geschikt voor vele toepassingen!

Waar moet u nog meer op letten? Veel gestelde vragen

Wanneer u besluit een landbouw quad te kopen, zijn er nog een dingen waar u rekening mee dient te houden. Lees de onderstaande vragen en antwoorden of neem contact op voor meer informatie!

Kom langs in onze winkel >>

landbouwquad met moose accessoires

Mag een Landbouw Quad op de openbare weg?

Ja, maar alleen als deze verzekerd is, gebruikt wordt voor landbouw werkzaamheden voorzien is van een afgeknotte driehoek! Wij zeggen altijd: alleen om de weg over te steken, niet om naar de andere kant van het dorp te rijden. Een quad die voldoet aan de volgende kenmerken mag als landbouw quad op de openbare weg rijden:

  • Maximumsnelheid niet minder dan 6 km/h, niet meer dan 45 km/h normaal en 25 km/h op de openbare weg.
  • Bestemd voor landbouwdoeleinden
  • Ontworpen voor het trekken, duwen, dragen of in beweging brengen van verwisselbare uitrustingsstukken.

Als het voertuig hieraan voldoet is er geen kentekenplicht, geen helmplicht en geen gordelplicht. Meer informatie over een quad met kenteken vindt u op de achterliggende pagina.

Moet ik een Landbouw Quad verzekeren?

Voor gebruik op eigen terrein is dat natuurlijk eigen keuze, voor gebruik op de weg wel. Over het algemeen zijn verzekeraars niet heel blij met het uitgeven van een verzekering voor een landbouwvoertuig, hier gebeuren in de regel veel ongelukken mee.

Welk Landbouw Quad Rijbewijs heb ik nodig?

Dat ligt er aan welke soort quad je hebt. Is hij niet goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg? Dan heb je geen rijbewijs nodig maar mag je de weg niet op. Je rijdt dan op eigen terrein. Als de quad als bromfiets is gekeurd, heb je een bromfietsrijbewijs nodig en val je onder de normale regels voor bromfietsen (+16 jaar, quad moet een kenteken hebben, helm, rijbewijs). Goedgekeurd als driewieler? Dan moet je 18 jaar oud zijn, een kenteken hebben en een geldig rijbewijs B. Is de quad gekeurd als personenauto, dan moet je daarnaast nog een gordel dragen.

Zijn er Regels voor een Landbouw Quad?

Ja, die zijn er zeker. Je moet het voertuig (wanneer je deze wil verzekeren of op de openbare weg wilt rijden) niet harder laten rijden dan 25 km/h op de openbare weg. Verder moet je aan kunnen tonen dat je een agrariër/schapendrijver/landbouwer bent en waar je de quad voor gebruikt. Als je meer informatie over de regelgeving omtrent quads wilt lezen kun je kijken op de website van de Rijksoverheid.

 

Heeft u verder nog vragen? U kunt ons van dinsdag tot en met zaterdag telefonisch bereiken. Wij heten u natuurlijk ook graag welkom in onze Quad winkel in Staphorst, Overijssel!

Call Now Button